9. og sidste generation: Efter godt og vel 30 år som selvstændig siger Frits farvel til slægtsgården

Frits havde længe gået med tanken om at sælge bedriften. Ingen af børnene ønskede at overtage, og personaleansvar havde ikke længere hans interesse. Beslutningen om salg kørte frem og tilbage. Men efter første møde med Hekto&Co var han ikke i tvivl: Nu var det tid til at sælge og landbrugsmæglerne Hekto&Co skulle være deres samarbejdspartnere.

Siden 1989 har Frits som 9. generation drevet slægtsgården i Avnbøl ved Sønderborg. Han og hans kone Hanne har i mange år været klar over, at gården skulle sælges ud af familien, da deres to drenge ikke ønskede at overtage og fortsætte. Efter en længere overvejelsesproces blev han enig med sig selv og sin familie om, at tiden var kommet til at lægge medarbejderansvaret på hylden, og at slægtsgården skulle sælges.

Da han er medlem af landboforeningen LandboSyd, faldt det ham naturligt at kontakte Landbrugsmæglerne Hekto&Co i forbindelse med salget. Frits havde ikke tidligere kendskab til Carina Jessen eller Bent Holm, men efter det første møde var han ikke i tvivl: ”Jeg skal da lige love for, at efter det første møde var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg havde fat i de rigtige folk,” fortæller han og fortsætter: ”De var sympatiske, tillidsfulde og troværdige mennesker og besad en enorm stor viden. En viden og et kendskab til markedet, der gav ro i maven og forsikrede mig om, at tiden var rigtig til at sælge.”

 

Fortrolighedssalg var den perfekte løsning

Hekto&Co’s mulighed for at sælge i et såkaldt fortrolighedssalg tiltalte Frits. Han ville gerne være fri for at komme i diverse medier og ønskede ikke unødvendige spørgsmål omkring salget. Så da Hekto&Co fortalte om muligheden, sagde han hurtigt ja. ”Jeg kan ikke rose det nok, den måde vi valgte at gøre det på med fortrolighedsaftalen,” siger han. Løsningen viste sig at være perfekt, da det ikke bare gav ro i maven under processen, men også åbnede op for, at han kunne snakke om salget og offentliggøre det på sine egne præmisser.

 

"De var sympatiske, tillidsfulde og troværdige mennesker og besad en enorm stor viden. En viden og et kendskab til markedet der gav ro i maven og forsikrede mig om at tiden var rigtig til at sælge".

Frits C. Friedrichsen

Frits C. Friedrichsen

Skarpe mæglere sørgede for trygt forløb

”Selve salgsforløbet kan jeg ikke sætte en finger på. Vi var ovenud tilfredse med processen. Vi oplevede, at Carina altid var tilgængelig og ville hjælpe os når som helst. Vi kunne kontakte hende med stort som småt. Forløbet var transparent, og hun var meget god til at følge op på sagerne,” fortæller han og fortsætter: ”De er virkeligt skarpe begge to. Man mærker med det samme, at de har en meget stor viden og en rigtig god evne til at sætte sig ind i tingene.”

 

En god afslutning

Ikke bare salgsprocessen forløb godt – også overdragelsen og afslutningen af livet på slægtsgården er faldet godt på plads, fortæller han. Frits og Hanne har betinget sig, at de kan blive boende på gården indtil sommeren 2022 og får således den sidste – og 62. jul – med i huset: ”Vi har kun misset én jul her på gården. Det er der ikke mange, der kan fortælle – at have holdt jul det samme sted i 62 år,” afslutter han.

Kort og godt

  • Frits C. Friedrichsen er 9. generation på gården og har siden 1989 drevet slægtsgården i Avnbøl ved Sønderborg.
  • På ejendommen produceres 7kgs grise
  • I samarbejde med Hekto&Co blev ejendommen sat til salg på en såkaldt fortrolighedsaftale.
  • Ejendommen blev solgt i sommeren 2021.