Luk fuldskærm

Frausingvej 6A, 8620 Kjellerup

Herskabelig og præsentabel herregård beliggende i smukke omgivelser

- kun 20 min. fra Silkeborg og ca. 45 min fra Århus C!

Frausinggaard har et samlet matrikulært areal på 111,97 ha. - heraf er ca. 76 ha. støtteberettiget.

Ejendommen består af 5 adresser - heraf er 2 bygningsløse ejendomme.

Frausinggaard:
Frausinggaard er en smuk herregård med et karakteristisk stuehus, som omkranses af ejendommens 3 historiske længer. Gården er omgivet af smuk natur som sikrer en god jagt i de naturskønne omgivelser.

Hovedbygningen er opført i 1875, og fremstår yderst velholdt opført i gedigne materialer. Bygningen fremstår med pudsede mure malet med hvid silikatmaling opført på en flot kampestenssokkel samt pålagt rødt vingetegl. Facaderne er bygget med tre frontkviste, samt takkede gavle som giver bygningen det karakteristiske udtryk.

Bygningen er opført i to etager over en høj kælder, og har et boligareal på 350 m² - heraf 300 m² i stueplan og 50 m² i overetagen. Boligen fremstår i yderst god stand, og er løbende moderniseret. Bygningen er indrettet med smukke detaljer - heriblandt indbyggede reolmoduler, åben pejs, radiatorjalousier, patinerede gulvplanker, franske døre samt pudsede gipslofter med detaljer i stuk, som sikrer et gennemført udtryk.

Bygningens stueplan indeholder 4 indbydende stuer en-suite med mange muligheder, køkken indrettet med granit- og egetræsbordplader, hvide køkkenflader og egetræsgulv, værelse indrettet til bibliotek, toilet med flotte detaljer samt badeværelse, og smuk hall med skatternet linoliumsgulv og egetrappe til 1. sal.

På 1. sal findes stort og lyst opholdsrum med fritlagte loftsbjælker, 5 værelser, samt 2 badeværelser med eksklusive detaljer og gulvvarme.

Kælderen er indrettet med vaskerum, bryggers samt flere opbevaringsrum. Derudover er en moderniseret kælderlejlighed på 90 m² indrettet med stue med pejs, stort køkken samt 2 værelser, badeværelse samt disponible rum.
Lejligheden er udlejet. Forhør nærmere herom hos mægler.

Ejendommens historiske længer er opført i røde sten, og omkranser den flotte gårdsplads.
I den østlige længe er moderne indrettet lejlighed på 128 m² med køkken, lys stue, 2 værelser samt badeværelse. Lejligheden er udlejet. Forhør nærmere herom hos mægler. Desuden stor hestestald indrettet med flotte detaljer i oprindelig stand med hhv. hvidkalkede bokse, samt spiltov med kampestensgulv. Med hensyn til hesteboksenes størrelse opfordres interessede købere til at foretage opmålinger af egne heste i henhold til Lov om hestehold.
I den nordlige længe er klargjort til ridehal, samt gode opbevaringsmuligheder.
Den vestlige længe er indrettet med moderne og lyse kontor-faciliteter - herunder show-room, køkken og toilet, samt opvarmet lager som er udlejet.

Bag ejendommens nordlige længe er opført 2 store lagerbygninger fra 2004 med fast bund som er udlejet. Forhør nærmere hos mægler.

Skovhuset:
Skovhuset er en idyllisk stråtægtsejendom beliggende i smukke omgivelser - på Frausingvej 4 nabo til Frausinggaard.

Ejendommen er opført i 1887 med pudsede mure og stråtag. Ejendommen har et boligareal på 145 m² fordelt på to etager. Boligen opvarmes med pillefyr.
Herudover findes to udhuse til opbevaring i samhørig stil.

Ejendommen er udlejet. Forhør nærmere herom hos mægler.

Klovdalsgaard:
Klovsdalsgaard er en firlænget landbrugsejendom, hvor der fra stuehuset er udsigt til egen have og udover marker. Ejendommen er beliggende på Drejergårdsvej 3 - ca. 1 km. fra Frausinggaard.

Ejendommens stuehus er opført i 1965 med røde sten og gråt eternit-tag, og fremstår med manglende vedligehold. Ejendommen har et boligareal på 183 m² fordelt på to etager - herudover kælder. Boligen opvarmes med pillefyr.
Længer består af ældre spaltestald, samt maskinhus og garage.

Ejendommen er udlejet. Forhør nærmere herom hos mægler.

Jorden:
Arealerne er godt arronderet ved og omkring Frausinggaard. Med et samlet matrikulært areal på 111,97 ha., er ca. 71 ha. i omdrift. Herudover er ca. 5,7 ha. udlagt i vedvarende græs, og ca. 9,7 ha. er skov. Jorden består primært af lerblandet sandjord - med enkelte områder som består af finsandet jord eller humusjord.

Frausinggaard er en gedigen herregård med mange muligheder til erhverv eller privat, og/eller kombination af privat og erhverv. En fantastisk ejendom der skal opleves.

Kontakt Hekto&Co for yderligere information, bilag samt fremvisning.

Der er mulighed for at erhverve anparterne i selskabet. Forhør nærmere hos Hekto&Co.
HENT DOKUMENTER
BESTIL FREMVISNING
EJENDOMSINFORMATION

Bent Holm | Ejendomsmægler MDE